Wat is een schuifdeurkast?

Wat is een schuifdeurkast?

Een schuifdeurkast is een opbergruimte die is voorzien van schuifdeuren. In tegenstelling tot traditionele kastdeuren die naar buiten toe open zwaaien, glijden schuifdeuren zijwaarts. Dit biedt verschillende voordelen, zowel op esthetisch als functioneel vlak. In dit artikel vertellen meer over wat een schuifdeurkast is en waarom het misschien wel een hele goede keuze is voor jou. 

Waarom kiezen voor een schuifdeurkast?

Een van de meest in het oog springende voordelen van schuifdeuren is hun ruimtebesparende eigenschappen. Terwijl scharnierdeuren ruimte nodig hebben om open te zwaaien, werken schuifdeuren zijwaarts. Dit betekent dat ze ideaal zijn voor gebruik in kleinere kamers waar ruimte schaars is, evenals voor kasten en garderobes. 

Wat zijn de voordelen van schuifdeurkasten?

  • Ruimtebesparing: Extra vloerruimte is niet nodig om schuifdeuren te openen. Dit is vooral gunstig in kleinere ruimtes waar elke centimeter telt.
  • Aanpasbaar ontwerp: Je kunt op maat gemaakte schuifdeurkasten ontwerpen. Hierdoor kun je de stijl en functionaliteit kiezen die het beste bij jouw ruimte en smaak passen.
  • Installatiegemak: Op maat gemaakte schuifdeurkasten kunnen overal worden geïnstalleerd. Of je nu een nis hebt of gewoon een vrije muur, een schuifdeurkast kan passend worden gemaakt.
  • Gebruiksgemak: Schuifdeuren zijn moeiteloos te openen en sluiten, wat ze bijzonder handig maakt voor dagelijks gebruik.
  • Betaalbaarheid: Vaak zijn schuifdeurkasten goedkoper dan hun scharnierende tegenhangers. Dit hangt natuurlijk af van het gekozen ontwerp en materiaal, maar over het algemeen zijn ze vanwege de minder complexe componenten voordeliger.

Is een schuifdeurkast de moeite waard?

Ingebouwde kasten zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, waarbij de hoogte van vloer tot plafond wordt benut en ze passen in nissen of lastige hoeken. Deze geoptimaliseerde ruimtebenutting vereist maatwerk en nauwkeurige plaatsing, wat resulteert in hogere kosten in vergelijking met standaard vrijstaande kasten. Echter, gezien de voordelen die ze bieden, zoals ruimtebesparing en een strakker uiterlijk, zijn ze voor velen de investering waard.

Wil je zelf jouw schuifdeurkast samenstellen? Klik dan ook even op het linkje en ontdek onze handige configurator. 

Hoe werkt een schuifdeursysteem van een schuifdeurkast? 

Een schuifdeurkast maakt gebruik van een ingenieus systeem om de deuren horizontaal te laten schuiven. Het hart van dit systeem is het loopmechanisme, vaak aangeduid als het "lopende onderdeel", dat zich aan de onderkant van elke deur bevindt. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de deuren moeiteloos en soepel langs elkaar glijden. Het geheel beweegt zich binnen een speciale deurrails, die zowel aan de boven- als onderzijde van de kast wordt geïnstalleerd.

Meten van de gewenste lengte van de rails

Om een schuifdeurkast te installeren of aan te passen, begint men eerst met het meten van de gewenste lengte van de rails. Vervolgens worden de rails op maat gesneden en op hun plaats geïnstalleerd. De deuren worden daarna in het systeem geplaatst en kunnen vrij langs de rails bewegen.

Weinig ruimte nodig om deuren te openen

Wat schuifdeurkasten zo speciaal maakt, is het feit dat ze niet veel ruimte nodig hebben voor de deuren om te openen, omdat de deuren zijdelings schuiven. Dit maakt ze een ideale keuze voor ruimtes waar ruimte een beperkende factor is. Bovendien geven schuifdeurkasten een moderne en strakke uitstraling aan elke kamer.

Innovatieve schuifdeursystemen

Tegenwoordig zijn er ook innovatieve schuifdeursystemen beschikbaar, zoals de drie-panelen schuifdeur, waarbij je kunt kiezen tussen twee schuifpanelen en één vast paneel, of systemen waarbij alle drie de panelen kunnen schuiven. Deze geavanceerde systemen bieden meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden voor gebruikers.

Uniek design en personalisatie

Een bijkomend voordeel van schuifdeurkasten is verder de mogelijkheid tot personalisatie. Je kunt op maat gemaakte schuifdeuren ontwerpen die passen bij jouw persoonlijke smaak en de inrichting van je kamer. Of je nu kiest voor een spiegelafwerking, doorschijnend glas, of een verhoogd paneel, er zijn eindeloze designopties beschikbaar.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan ook alvast onderstaande video, of begin alvast met het samenstellen van jouw schuifdeurkast

 

Schuifdeurkast samenstellen? Dat doe je online bij Craftsons

Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle kast voor je slaapkamer, een praktische opbergoplossing voor je kantoor of een op maat gemaakte kast voor je woonkamer, bij Craftsons vind je het allemaal. Met onze online configurator kun je eenvoudig jouw ideale schuifdeurkast ontwerpen en aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Wacht niet langer en start vandaag nog met het creëren van jouw droomkast bij Craftsons.