Waarom kiezen voor een kast met schuifdeuren?

Waarom kiezen voor een kast met schuifdeuren?

Inrichting en functionaliteit zijn twee essentiële aspecten bij het ontwerpen van een woonruimte. Een kast met schuifdeuren biedt een perfecte combinatie van beide. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van schuifdeurkast en hoe wij jou kunnen helpen. 

Bespaar ruimte met een schuifdeurkast 

Een van de grootste voordelen van een schuifdeurkast is het ruimtebesparende karakter. Traditionele kastdeuren zwaaien naar buiten toe en vereisen extra ruimte in jouw kamer om volledig te kunnen openen. Schuifdeuren daarentegen bewegen zijdelings en nemen geen extra ruimte in beslag, wat ze een ideale keuze maakt voor kleinere slaapkamers of compacte ruimtes. 

Maatwerk kast slaapkamer - Craftsons

Maatwerk schuifdeurkast, geplaatst door onze vakmensen

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kast niet gedateerd raakt?

Bij het kiezen van een kast met schuifdeuren is het belangrijk om een tijdloze stijl te overwegen. Kies voor klassieke kleuren en afwerkingen die goed passen bij verschillende decoraties en stijlen. Zo gaat jouw schuifdeurkast altijd mee met de woontrends en raakt deze nooit uit de mode, zelfs niet als jij jouw interieur over de schop haalt. 

Aanpasbaarheid en toegankelijkheid

Schuifdeurkasten zijn vaak modulair van aard, wat betekent dat ze aangepast kunnen worden aan jouw specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar extra planken, hangruimtes of zelfs ingebouwde accessoirehouders; de configuratie van een schuifdeurkast kan worden aangepast aan jouw wensen. Meer weten over wat een schuifdeurkast precies is en wat het jou kan bieden? Lees dan ook ons blog: Wat is een schuifdeurkast?  

Wat als ik volledige toegang nodig heb tot mijn kast?

Een nadeel van schuifdeuren kan zijn dat je slechts toegang hebt tot een deel van de kast op een bepaald moment. Echter, met een goed ontwerp zorg je ervoor dat jouw kleding altijd binnen handbereik is. Dit hoeft dus geen probleem te zijn. 

Bespaar op kosten 

Schuifdeurkasten kunnen vaak goedkoper zijn dan hun tegenhangers met scharnierende deuren. Dit komt doordat er minder componenten nodig zijn voor de constructie. Het is wel van belang om te vermelden dat de prijs kan variëren afhankelijk van het materiaal en het ontwerp dat je kiest.

Natuurlijk licht en grote spiegels

Schuifdeurkasten met spiegelafwerking brengen niet alleen licht in uw kamer, maar maken de ruimte ook visueel groter. Toch is het belangrijk om te overwegen dat volledig gespiegelde schuifdeuren overweldigend kunnen zijn in een kleinere kamer. Wil jij jouw vrouw nog overtuigen van de aanschaf een van een schuifdeurkast? Kies dan zeker voor een schuifdeurkast met een grote spiegel. Dit doet het vaak erg goed ;). 

Zijn schuifdeurkasten makkelijk te onderhouden?

Schuifdeurkasten hebben vaak een simpel spoor- en rolmechanisme dat makkelijk te gebruiken is. Qua onderhoud zijn schuifdeuren vaak gemakkelijker schoon te maken dan scharnierdeuren, omdat er minder hoekjes en kieren zijn waar stof zich kan verzamelen.

Installatie en vervanging van een schuifdeurkast

Het installeren of vervangen van schuifdeuren op een bestaande kast is over het algemeen een eenvoudig proces voor de doe-het-zelver. Met een scala aan online handleidingen en video's kunt je deze taak vaak zelf uitvoeren, zonder de hulp van een professional. Meer weten? Bekijk dan ook onze pagina voor het samenstellen van een schuifdeurkast

Geen zin om het zelf te doen? Dan komen onze experts de kast vakkundig bij jouw plaatsen, zodat jij zo snel mogelijk gebruik kan maken van jouw nieuwe kast. Woon jij binnen een straal van 50 km van Kampen? Dan doen ze dat ook nog eens helemaal gratis. 

Ontwerp jouw eigen schuifdeurkast met Craftsons 

Als het aankomt op het samenstellen van de perfecte schuifdeurkast die aan al je persoonlijke eisen en stijlvoorkeuren voldoet, biedt Craftsons de ideale oplossing. Met onze gebruiksvriendelijke configuratietools kun je meerdere ascpecten van je kast aanpassen - van de afmetingen tot de afwerking en de indeling.

Wij geloven dat een kast meer is dan alleen opbergruimte; het is een essentieel onderdeel van jouw leefruimte die bijdraagt aan de sfeer en functionaliteit van je huis. Start met het ontwerpen van jouw droomkast bij Craftsons en ervaar de perfecte mix van kwaliteit, stijl en maatwerk.